Kniha je určena pacientům, kteří po operaci střeva či vytvoření umělého vývodu hledají informace o dietě, o dalším průběhu své choroby nebo dalších okolnostech, které by případně mohly jejich stav ovlivnit.
Jsou zde přehledně uvedeny choroby, které jsou indikací k provedení chirurgického výkonu, či vytvoření umělého vývodu. Probrána je péče o vývod, dietní i režimová opatření po resekci střeva či vytvoření umělého vývodu střeva.
Autoři se snaží vysvětlit pacientům možná úskalí a způsoby řešení komplikací.
Nedílnou součástí knihy jsou dietní doporučení a 100 receptů na pokrmy, které jsou vhodné při těchto onemocněních.
- Autoři: MUDr. Tomáš Skřička; Doc. MUDr. Pavel Kohout, Ph.D.; Marieta Balíková
- Pořadí: 2
- Nakladatelství: Forsapi s.r.o.
- Stránky: 76
- ISBN: 978-80-87250-01-3
- Rok: 2009