Cílem dietního doporučení pro onkologické pacienty, kterým je doporučeno vylučovat ze stravy hrubou vlákninu, je dobrý výživový (nutriční) stav a strava, která nedráždí sliznici trávicího ústrojí, nezvyšuje její napětí a mírní peristaltiku. Strava by měla být plnohodnotná, nenadýmavá, lehce stravitelná. U diety s omezením hrubé vlákniny je důležitý výběr vhodných potravin. Hrubou vlákninu obsahuje zejména slupka z obilovin, ovoce a zelenina.
Brožurka obsahuje:
- doporučené potraviny
- výběr vhodných potravin
- nevhodné potraviny
- Autoři: Mgr. Věra Andrášková; Bc. Eva Horáková, DiS.
- Pořadí: 1
- Nakladatelství: MOÚ
- Rok: 2021
- Místo: Brno
- Stránky: 6
- Sdílejte na: